Eerste wedstrijddag (maandag) en wedstrijdvoormiddag (dinsdag)

De eerste wedstrijddag startte vroeg… om 6.00 u. opstaan - ontbijten en om 7.00 u. vertrok de bus naar het zwembad. Omdat wij niet behoren tot atleten of coaches moesten wij op eigen houtje naar het zwembad.  Dit was een kleine onderneming omdat we totaal geen idee hadden hoe het openbaar vervoer in Buenos Aires werkt. Er is een metro, maar het netwerk is niet zo uitgebreid dat we tot bij het zwembad konden geraken. Het busnetwerk is dat wel - we moesten een speciale kaart kopen (een SUBE-kaart) die je kan opladen met pesos. Omdat we niet wisten hoeveel pesos een rit naar het zwembad zou kosten, zetten we op elke kaart 1000 pesos, dat is omgerekend ongeveer drie euro. We dachten dat dit wel moest volstaan voor 1 rit, maar wat bleek: een ritje naar het zwembad (ongeveer een klein uurtje op de bus) kostte slechts 63 pesos (omgerekend 20 cent) - daar kan de Lijn nog iets van leren 😁! Je moet er wel de rijstijl van de buschauffeur bijnemen - ze zwalpen door het verkeer aan snelheden die bij ons strafbaar zouden zijn 😅. Om 9.30 u. kwamen we aan in het zwembad, mooi op tijd dus om Leendert te zien zwemmen. De 400m vrije slag stond op het programma. Leendert zwom die in 4.20 min., geen slechte tijd, maar ook niet zijn besttijd. De stress zal daar wel voor iets tussen gezeten hebben: zo’n evenement, je kan niet anders dan onder de indruk zijn. Wat ook wel zal meegespeeld hebben, is dat hij onmiddellijk na de wedstrijd mee moest met de baas van de organisatie om een gehoortest af te nemen. Als je te goed hoort, mag je niet deelnemen aan dit event en daarom doen ze per event een steekproef van 10 zwemmers die ze testen. Gelukkig mocht ik mee en hoefde hij dit niet alleen te doen. Bij het ziekenhuis aangekomen, werd hij meegenomen door een audiologe om de test de doen, maar wat bleek: Leendert had grote proppen in zijn ogen, waardoor het niet mogelijk was de test af te nemen - hij kreeg hierbij een verklaring van de dokter en daarmee was het geregeld. 

Daarna werden we door die meneer naar het hotel gevoerd, waar we konden eten, want Leendert had de achtste tijd gezwommen en mocht dus de finale zwemmen!

Om 15.30 u. vertrok de  bus opnieuw naar het zwembad en daar werden de kampioenschappen officieel geopend met een openingsceremonie met alles er op en er aan: een voorstelling van alle landen, volksliederen, speeches en waterballet. Daarna was het tijd voor het echte werk: de finales. Leendert moest de derde finale zwemmen waarin hij zijn tijd van ‘s morgens  verbeterde met maar liefst drie seconden! Hij behaalde daarmee een mooie zevende plaats.

Een geslaagde eerste dag dus!

Vandaag was het tijd voor de 200 m vrije slag. Leendert werd hier vierde van zijn reeks met mooie 2.03.18, in het totaal van de vier reeksen werd hij dertiende, niet genoeg voor een finale dus. Dit maakt dat we deze namiddag een vrije namiddag hebben en dat Leendert goed kan uitrusten voor zijn favoriete nummer, de 800 m vrij! 

In bijlage nog enkele foto’s en filmpjes van de openingsceremonie en finale…













Reacties

Populaire posts van deze blog

Eerste en tweede dag

We zijn vertrokken!