Zaterdag en zondag - de laatste dagen in Argentinië

Zaterdag moest Leendert niet meer zwemmen en konden we de hele dag nog wat mooie plekjes in Buenos Aires verkennen. We gingen naar Recoleta Cemetery, een kerkhof gereserveerd voor de Argentijnse aristocratie. Ik heb al enkele kerkhoven gezien, maar geen enkel kerkhof als dit: het bestaat uit allemaal paadjes waarlangs je het ene praalgraf naast het andere kan bezichtigen. Ze staan niet apart, zoals bij ons, maar ze worden tegen elkaar gebouwd, zodat je het gevoel krijgt dat je door de smalle steegjes van een dorpje wandelt. De kisten met de doden worden open en bloot in die praalgraven geplaatst - ze worden dus niet begraven. Op dit kerkhof vind je ook het graf van Eva (Evita) Peron.

In de namiddag bezochten we het grootste voetbalstadion van Buenos Aires: het Riverplate stadion, waar ook de internationale matchen van Argentinië plaatsvinden. Bij het stadion is ook een heel mooi museum met de geschiedenis van de voetbalploeg en dit kan je bezoeken in combinatie met een rondleiding in het stadion zelf. Bekende voetballers zoals Saviola, Falcao, Enzo Fernandez, Mascherano … voetbalden ooit bij Riverplate.

‘s Avonds konden we voor slechts 35 euro via het hotel een tangoshow bijwonen. Dit was echt de moeite waard: de locatie was een oud theater waar we een driegangenmenu met drank inbegrepen, kregen. Na het eten begon de show: de dansers werden begeleid door een live-orkest dat het ene snelle en trage tangonummer na elkaar speelde - het was prachtig!

Daarna waren we nog uitgenodigd op een afscheidsdrink in het hotel, waar ik de gelegenheid kreeg om iedereen nog eens te bedanken.

Vandaag, zondag, konden we wat langer slapen en bezochten we nog een grote zondagsmarkt in San Telmo, ook zeker de moeite waard, we gingen wat eten en nu zijn we aan het wachten op de taxi naar de luchthaven. Om 23.55 u. lokale tijd stijgt ons vliegtuig op, richting Parijs. Hopelijk toch, want de Duitsers en Kroaten en de Polen en de Cyprioten moeten hier nog een nacht blijven, omdat hun vlucht uitgesteld is naar de volgende dag!























Reacties

Populaire posts van deze blog

Eerste en tweede dag

We zijn vertrokken!