Donderdag 17 augustus en vrijdag 18 augustus

Donderdagnamiddag 17 augustus - een beetje D-day voor Leendert! Ingeschreven voor de finale met een derde tijd opent wat perspectieven. Toch is een medaille niet vanzelfsprekend - de vierde en vijfde tijd liggen heel dicht bij die van Leendert, dus alles kan in principe nog…

Bij de start van de race was het al vrij snel duidelijk dat de eerste en tweede plaats vastlagen, de Italiaan en Pool creëerden al snel een kloof met de rest. Voor de derde plaats was niets zeker: de Amerikaan en andere Pool gingen gelijk op met Leendert en hadden in het begin zelfs wat voorsprong. Leendert was de enige die het tempo volhield, in de helft van de race haakte eerst de Amerikaan af en daarna de Pool. Toen werd het spannend, zouden ze toch niet nog een tweede adem vinden? Zo groot was de voorsprong immers niet, maar Leendert hield stand en veroverde zo een mooie derde plaats met een persoonlijke recordtijd van 8.52.39, maar liefst drie seconden onder de tijd die hij de gisterenmorgen zwom, wat ook al een persoonlijk record was. Missie Argentinië geslaagd dus! Moe maar tevreden keerden we terug naar het hotel!

Vandaag, vrijdag 18 augustus, moest Leendert nog de 50 m vrij zwemmen, een nummer dat eigenlijk niet echt aan hem besteed is, omdat hij nog wat ‘power’ hiervoor mist. Toch zwom hij een mooie 27.59, wat hem een 21ste plaats van de 32 deelnemers opleverde. Dit betekende dat hij geen halve finales moest zwemmen en dat de zwemreeksen er op zaten. 

Tijd om wat toerist te spelen! Als grote voetballiefhebber wou Leendert zeker La Bombonera, het voetbalstadion van de Bocca Juniors (de ploeg van Buenos Aires waarin Maradona vroeger speelde) gaan bekijken. Het is een indrukwekkend stadion in blauw en geel geschilderd met errond een heleboel blauw-gele winkeltjes waarin ze shirtjes en andere hebbedingen van de Bocca Juniors verkopen. Er was een match vanavond, dus ze waren bezig met het alle hekken klaar te zetten en er heerste een gezellige drukte. Een aangename vrijdagnamiddag dus! Morgen is de laatste dag van het zwemtornooi, maar aangezien Leendert niet meer moet zwemmen, zullen we nog andere plekjes van Buenos Aires verkennen.
















Reacties

Populaire posts van deze blog

Eerste en tweede dag

We zijn vertrokken!