Eerste en tweede dag

Zaterdagnamiddag is Leendert voor de eerste keer gaan trainen in het zwembad waar hij ook de wedstrijden zal zwemmen. Hij werd opgepikt door een bus en ze werden afgezet - foto’s en een filmpje van de training vind je hieronder. Ikzelf moest in het hotel blijven om nog een aantal zaken te regelen en voor de technical meeting, dus ik heb het zwembad nog niet gezien. Die meeting was een belevenis op zich; de powerpoint was in het Engels, de uitleg in het Spaans en die werd getolkt in internationale en Spaanse gebarentaal door een aantal tolken die daar aanwezig waren. Vragen werden vooraan gesteld in gebarentaal. Gelukkig was de verantwoordelijke voor Groot-Brittannië die zelf doof is, zo vriendelijk om alles voor mij in het Engels op te schrijven, anders zou ik misschien belangrijke info gemist hebben. Na de meeting gingen we eten: altijd in buffetvorm, aangepast aan sporters: dus pasta, kip, rijst en veel groenten… Daarna ging Leendert naar de kamer en dronken wij nog iets in de bar, waar we ongevraagd en gratis bij het drinken een empanada (een Argentijnse specialiteit bestaande uit een soort gebakken deeg gevuld met vlees) en frietjes (vers gesneden!) kregen. 






Wat ons opgevallen is dat de Argentijnen ongelooflijk vriendelijk en behulpzaam zijn!


Vandaag, zondag, was het ‘Election Day’ en was alles gesloten, waardoor er niet getraind kon worden. We waren dus een dagje ‘vrij’. Na het ontbijt gingen we naar de kamer en stippelden we uit wat we zouden doen na het eten. We maakten een mooie wandeling tot aan de Porto Madero, dit is het oude havenkwartier dat helemaal gerenoveerd is en omgevormd is tot een hip woon- en winkelgebied. We zagen nog een aantal andere bezienswaardigheden onderweg zoals de Vrouwenbrug en Plaza de Maya - genoemd naar de mei-revolutie van 1811 en ook het plein waar de Dwaze Moeders protesteerden. Bijgevoegde foto’s geven jullie een indruk van een deel van deze mooie stad. 



 









Om 17.30 u. lokale tijd waren we terug en gingen we een beetje rusten op de kamer, nu nog eten en dan vroeg in bed voor de eerste wedstrijddag waarop Leendert 400m vrije slag zal zwemmen rond 10.00 u. lokale tijd.














Reacties

Populaire posts van deze blog

We zijn vertrokken!